Ker si vaš dom zasluži le najboljše

Vinil je eden najbolj odpornih materialov za talne obloge na trgu. Zelo lahko ga očistimo z metlo in »močom«, prav tako ga ne moremo zlahka poškodovati. Zaradi teh lastnosti je priljubljena izbira za vhodne prostore in območja stanovanja, ki potrebujejo redno čiščenje. Polaganje v ploščah, med katerimi ni fug, pomeni, da se na tleh ne zadržuje umazanija, zato je talna obloga obstojna in lepa dolgo časa. Vinil je odličen tudi za pralnice in druge prostore, kjer obstaja nevarnost izliva vode ali kemikalij, ki se v druge talne obloge vpijejo in naredijo veliko škode. Ker vinil ne vpija tekočine, preprečuje nalaganje vodnega kamna in plesni ter razvoj neprijetnih vonjav.

Tako kot laminat je tudi vinil izdelan v kateri koli barvi ali vzorcu, tako da je denimo videti kot eksotični les ali kamnite ploščice, ki si jih s svojim proračunom ne morete privoščiti – zahteva pa mnogo manj vzdrževanja

V primeru, da želite obnoviti talno oblogo brez celovite renovacije in velikih stroškov so samolepljive vinilne plošče, enostavna rešitev, saj jih lahko prilepimo na stare keramične ploščice, pri čemer lahko za bolj realističen videz pustimo fuge. Vinilne plošče lahko položimo tudi na katero koli drugo gladko talno oblogo in popolnoma spremenimo videz tal za nekaj sto evrov. Ker je polaganje samolepljivih plošč razmeroma enostavno, se dela lahko lotimo sami in privarčujemo stroške za mojstra.