Skrb za naravo in naravno okolje

Zelena ni le barva, temveč obveza in odgovornost

Dober odnos do narave že od nekdaj predstavlja usmeritev in skupni cilj našega podjetja. Naša skrb za naravo presega naše produkte in njene posebne surovine. To se odraža v skoraj vseh fazah našega dela, saj je naša politika v uporabi okolju prijaznega proizvodnega procesa.

Vse stranske produkte pri proizvodnji recikliramo in jih ponovno uporabimo pri proizvodnji. Številni neodvisni inštituti potrjujejo in priznavajo izredno okolju prijazne lastnosti Artigo® talnih oblog, zato so bile odlikovane s certifikatom »blue angel« v kategoriji »elastičnih talnih oblog«, zato ustrezajo najstrožjim standardom glede varovanja zdravja in okolja.

Za naše podjetje predstavlja skrb za naravo tudi obvezo do družbe kot celote, zato je tovrstna odgovornost do ljudi in okolja podporni steber našega podjetja ter blagovne znamke Artigo®.

Naravni kavčuk

Kavčuk je obnovljiv naravni vir, ki ga pridobivamo

iz rastlinskega soka tropskega drevesa kavčukovec. Naši proizvodi, narejeni iz naravnega kavčuka, nas ločijo od ostalih proizvajalcev. Visoka kakvost industrijskega in naravnega kavčuka je osnova talnih oblog Artigo®. Usmerjena proizvodnja in dodajanje visokokakovostnih materialov nam pomaga proizvesti talne obloge iz naravnega kavčuka s specifi čnimi lastnostmi.

S pomočjo vulkanizacije naravni kavčuk postane vodotesen, odporen na kemikalije in permanentno elastičen. S tem pridobimo trajne in visokokakovostne talne obloge, ki odlikujejo blagovno znamko Artigo®. Pri procesu vulkanizacije se trakovi kavčuka zvijejo v rolo, pod vplivom določene temperature in visokega pritiska.

Tako nastanejo Artigo® talne obloge z veliko izjemnimi lastnostmi: trajne in lahko obnovljive, elastične, higienične ter brez PVC-ja, plastične mase in halogenov.

AktualnoArhiv novic

LVT Interface

INTERFACE    Luksuzne vinilne talne obloge LVT kolekcija LEVEL SET se zgleduje po zemeljskih elemnetih,kot sta LES in KAMEN v različnih dizajnih ter...

On Line / Off Line

On Line / Off Line je talna obloga sestavljena iz...

Biofilija

Biofilija je prirojena ljubezen do naravnega sveta....

Transformation

Talna obloga Transformation prinaša lepoto narave v prostor. Naključna montaža plošč pomeni manj odpadkov, lažjo in manj vidno menjavo plošč in...

Touch & Tones 101, 102 in 103

Ko načrtujemo prostor, želimo ustvariti paleto...

Microsfera

Microsfera je mejnik v našem stalnem izzivu, združiti...