Biomimikrija

Učimo se pri naravi

Učimo se pri naravi. Tekstilne plošče Heuga, ki posnemajo naravo, so prava svetovna uspešnica. Prednost novega oblikovanja je namreč naključno polaganje.

Učimo se pri naravi
Naravne oblike so organske in odvisne od funkcionalnosti. Oakey je v tekstilnih talnih ploščah, katerih funkcionalna oblika omogoča izredno prilagodljivost, videl module, ki jih lahko primerja s tistimi v naravi. Popolna roža ali barva ne obstaja, kajti narava je prav tako oblikovana modularno. Vsak modul je malo drugačen od drugega. Razlikuje se po barvi ali obliki in prav to ga dela posebnega. Takšen »organizirani kaos« je privedel tudi do zamisli o novi generaciji tekstilnih talnih oblog Heuga-InterfaceFLOR.
Tekstilne plošče Heuga, ki posnemajo naravo, so prava svetovna uspešnica. Prednost novega oblikovanja je namreč naključno polaganje. V naravi najdemo mehke linije, kajti narava je živa in se prilagaja, naključno polaganje pa pomeni, da je malo ostanka. Posamezne plošče se lahko zamenjajo kadarkoli, tla pa so videti nekaj posebnega.
Naključno polaganje dovoljuje veliko večjo prilagodljivost. Če se denimo poškoduje ali umaže tekstilna talna plošča v hotelski sobi, jo lahko zamenja kdorkoli. Ni treba paziti, v katero smer jo položiti, soba pa je lahko takoj pripravljena. To je velika prednost, ki pomeni tudi prihranek časa in denarja.